O NK3 TRENERSKIM USLUGAMA

Kome SU namjenjenE TRENERSKE USLUGE?

Namjenjeno je, pre svega, amaterima (age group) svih starosnih kategorija bez obzira na sportsku istoriju i trenutne sposobnosti, a posebno za one koji imaju zahtevan i dinamičan porodični i poslovni život, te pokušavaju iz dana u dan uravnotežiti sportske aktivnosti s ostalim prioritetima poput porodice, posla, putovanja ... Naravno, saradnja se može ostvariti i sa profesionalnim sportistima uz standardni ili neki drugi nivo usluga po dogovoru.

Kako funkcioniše trenerstvo?

Za svakog klijenta se izdrađuje unikatan trening plan, a čitav proces se odvija putem Premium naloga online aplikacije TrainingPeaks (TP). Tamo dobijate Vaš plan treninga i pišete svoj dnevnik treninga. Kombinacija objektivnih parametra (brzina, vreme, puls, snaga, itd.) i subjektivnih (kako ste se osećali pre, za vreme i posle teninga, itd.) koje Vi unosite u TP, meni pruža pravi feedback na osnovu koga mogu da kreiram najadekvatniji trening za Vas.

Planove dobijate na svake 2 nedelje. Trening osmišljen u skladu sa vremenom i uslovima koji su Vam na raspolaganju i podrazumeva: planiranje periodičnih testova i definisanje zona inteziteta treninga u skladu sa time. TP ima odličnu aplikaciju za IOS, Android ... Vaš Polar, Garmin, Suunto je kompaktibilan sa TP-om.

Komunikacija sa trenerom?

Primarna komunikacija - evaluacija (feedback) treninga se odvija preko TrainingPeaks-a u "Post-Activity comments" i mail-a, gde nakon urađenog/upisanog treninga trener "ocenjuje", odnosno ukazuje na eventualne greške tokom treninga, daje sugestije.

Na raspolaganju Vam je neograničena e-mail prepiska, za sva pitanja vezana za trenažni proces (pojašnjenje treninga, izmena toka treninga u opravdanim okolnostima kao što su prehlada, povreda, porodica, posao i sl., ishrana pre, za vreme i posle treninga ...) uz maksimalni rok odgovora 24 sata ne računajući dane vikenda.

Uz obavezno zakazivanje moguće je da se čujemo putem Skype-a/telefona za dodatne konsultacije vezane za trenažni proces.

Da li je potrebno imati prethodnog iskustva u navedenim sportovima?

Potrebno je imati iskustva u toj meri da možete samostalno odrađivati treninge, te da se znate služiti tehnologijom (GPS sat/pulsmetar/merač snage (powermeter) i dr., a u zavisnosti od potrebe sporta kojim se bavite i raspoloživom tehnologijom).

Šta je sve potrebno da započnete saradnju sa trenerom?

Online trener nije fizički prisutan i neophodno je raspolagati:

- GPS sat, poželjno s pulsmetrom za triatlon, trčanje i biciklizam;

- Merač snage (Powermeter) je visoko preporučljiv za triatlon i biciklizam;

- Za plivanje je neophodno imati zadovoljavajuće plivačke veštine za samostalno treniranje. Preporucljivo je barem imati povremeni nadzor na bazenu nekog drugog trenera s kojim ćete izvršavati zadati trening plan. Uz to preporuka je posedovati (uz standardnu opremu za plivanje) i dasku, lopatice, plovak, gume, snorkel disaljku, kao i neoprensko plivačko/triatlon odelo.

Kolika je cena online trenerstva?

Naknada za navedene trenerske usluge iznosi 50 eur na mesečnom nivou (po srednjem kursu NBS na dan uplate).

*Klijent je u obavezi posedovanja SELF PAID Premium TP naloga uz samostalno obezbeđivanje neophodnih sredstava za održavanje i korišćenje. Sve uslove plaćanja propisuje TrainingPeaks, LLC. Na klijentu je koji će model plaćanja izabrati - mesečni, višemesečni, godišnji ...

*Uplatu TRENERSKIH usluga možete izvršiti do 15. u mesecu na račun fizičkog lica u Telenor banci. Ukoliko uplatu vršite iz inostranstva postoji mogućnost uplate PayPal-om ili ino-transferom na račun u Telenor banci.

Postoje li kakva ograničenja?

Morate biti punoletni ako želite sarađivati na ovakav način s trenerom, kao i biti sposobni (psiho-fizički) za bavljenje sportskim aktivnostima.

U redu, imam sve što je potrebno da započnem saradnju. Kakva je procedura?

Ako ste se odlučili za početak saradnje obavićemo kratak razgovor putem Skype-a/telefona sa ciljem boljeg upoznavanja, te će Vam biti poslat upitnik koji sadrži set pitanja za bolji uvid u Vašu sportsku istoriju, navike, želje i sl. Nakon što odgovorite na upitnik krećemo dalje u realizaciju - obično je to, a u zavisnosti od sportskog iskustva i trenutne utreniranosti, specifično testiranje i na osnovu pojedinačnih rezultata testova dobijam uvid u Vaše stanje, kao i definišem zone intenziteta treninga koje su osnov za individualni pristup u trenažnom procesu.

Šta ako se razbolim, povredim ili želim odmoriti zbog kraja sezone?

U slučaju povrede ili bolesti (duže od 2 nedelje), kao i završetka sezone, saradnja se u tom slučaju zamrzava i odmrzava ponovno kada počnete trenirati. Plaćate samo onda kada Vam je trener potreban.